5 důvodů, proč Vaše firma nemůže chybět na podzimním veletrhu práce a služeb Jobspin

Ve spolupráci s Centrum pro cizince Jihomoravského kraje Jobspin na podzim pořádá dvojjazyčný mezinárodní kariérní veletrh, který spojuje expaty a špičkové mezinárodní zaměstnavatele z různých odvětví pod jednou střechou. Podívejte se na 5 dobrých důvodů, proč na něm Vaše firma nemůže chybět. Zde naleznete i nový leták pro vystavovatele se statistikou.

Důvod č. 1

Dvě cílovky místo jedné! Letos jsou vítáni anglicky mluvící i česky mluvící návštěvníci. Zaměstnavatelé tak budou moci nabírat nové talenty ve dvou cílových skupinách cizinců: anglicky mluvící publikum z celého světa, mj. z EU a ukrajinskými občany, kteří mluví plynule česky. Očekáváme účast přes 2500 návštěvníků a místo pro stánek poskytneme zhruba 60 vystavovatelů. Zde je odkaz na statistiku týkající se nové cílovky veletrhu – ukrajinské komunity v JmK, údaje k naší obvyklé cílové skupině, anglicky mluvícímu publiku v Brně, jsou k dispozici ve followupovém emailu pro vystavovatele z minulého roku zde.

Ve spolupráci s Centrem pro cizince Jihomoravského kraje (JmK) jsme se rozhodli zaměřit na zaměstnávání Ukrajinců se znalostí češtiny. Z celkového počtu Ukrajinců v ČR (381 tis.) a v Jmk (57 tis. – ČSÚ) jich dle statistiky PAQ Research (listopad 2023) komunikuje polovina v češtině a tento počet má v čase vzrůstající tendenci. Pro JmK je právě znalost našeho jazyka klíčová, protože veletrhu se zúčastní i zhruba 20 vystavovatelů právě z řad krajských institucí, kde je čeština podmínkou pro výkon práce – jedná se například o velké krajské nemocnice, poskytovatele sociálních služeb, či různé krajské instituce nabírající na celou škálu pozic, ale vždy za podmínky znalosti češtiny, vzhledem k oficiálnímu komunikačnímu jazyku těchto entit.

Jobspin.cz

Důvod č. 2

Novinkou pro Brno je i “IT & Tech Section”, která se nám osvědčila letos v Praze. “IT & Tech Section” umožňuje lepší matching mezi kandidáty a firmami v oboru IT a nových technologií. Sekci a její vystavovatele pak detailně propagujeme online před akcí, i když samotná sekce je speciálně vymezeným prostorem na veletrhu. Reagujeme tak na poptávku na obou stranách – Brno je domovem mnoha technologických a IT firem a zároveň na minulém veletrhu v Brně uvedlo 37% účastníků zájem o práci v IT sektoru.

Důvod č. 3

Součástí veletrhu bude v Brně již podruhé i Brno Relocation Fair, která nabízí užitečné služby expatům – od vízového poradenství, přes bankovní služby až ke kultuře a zábavě.

Jobspin.cz

Důvod č. 4

Workshopy a prezentace. Kontaktujte nás a uspořádejte tématický workshop v češtině nebo v angličtině pro užší skupinu cca 10-15 účastníků či šíře zaměřenou prezentaci v sále s audiotechnikou pro cca 50 posluchačů. Workshop i prezentace nabízejí skvělý nástroj pro představení Vaší firmy cílové skupině, lead generation, branding, networking i direct recruiting.

Kongresak.space

Důvod č. 5

Veletrh letos proběhne v luxusním prostředí nově zrekonstruovaného Kongresového centra na Brněnském výstavišti. Moderní budova nabízí pohodlné zázemí pro přednášky, networking, workshopy, dětský koutek a další aktivity veletrhu.

Pro více informací pište na info@jobspin.cz nebo business@jobspin.cz, případně můžete využít kontaktní formulář.

Job Fairs & Seminars, Press Releases